Pro Kivinokka

Kivinokka on aarre. Kuva: Nita Jurvala

Itäisen kantakaupungin ja rakentamisvaiheessa olevan Kalasataman kupeessa sijaitsee Kivinokka – viheralue joka toimii koko alueen henkireikänä. Kivinokassa urheillaan, virkistäydytään ja asutaan luonnonmukaisissa oloissa. Alueen kulttuurihistoriallinen merkitys nousee osuvasti esiin Kjell Westön romaanissa ’Missä kuljimme kerran’. Monet vanhemmista sukupolvista muistavatkin Kivinokan seurustelu- ja oleskelualueenaan.

Muistoja Kivinokka luo joka päivä, ikään katsomatta. Se tarjoaa yhden parhaista kaupungin uimarannoista, pistekirjoituksella varustetun luontopolun, koskematonta luontoa ja näkymän luonnonsuojelualueelle, jossa viihtyvät muun muassa sadat lintulajit.

Alue on arvokas monin tavoin. Edetessämme kohti kuntavaaleja ja uutta valtuustokautta on alueen ainutlaatuisuudesta pidettävä ääntä. Kivinokan viesti täytyy saavuttaa jokaisen valtuutetun ja sellaiseksi ehdolla olevan.

Alueen kaupunginosaseurat Herttoniemi-seura ry, Kulosaarelaiset ry ja Kivinokkalaiset ry ovat yhdessä koonneet alueen asukkaiden ja kaupunkilaisten tuntoja vetoomukseen Kivinokan säilyttämiseksi ja kehittämiseksi virkistysalueena. Vetoomukseen pääset tästä.

Ehdokas! Tue asukkaiden ääntä, ja ilmoita olevasi Kivinokan ystävä!

Puolueet! Viheralueiden säilyttäminen kaupunkirakenteiden tiivistyessä on tärkeä kunnallisvaaliteema. Esimerkiksi Kivinokan, Leninin puiston ja Alppipuiston tulevaisuus on seuraavan valtuuston pöydällä, ja näiden alueen tilanteeseen tutustuminen voi antaa ainoastaan yhden arvokkaan tavan toimia. Puolueiden asiapapereissa toistuvat maininnat ’asukkaiden kuulemisesta’ ja ’kaupunkilaisten edunajamisesta’ tulee myös näkyä. Tarvitaan konkreettisia osoituksia.

On monia tapoja toimia poliittisesti asian ympäriltä, niin keskustelutilaisuuksilla kuin tempauksilla. Kivinokan puolesta Vihreä liitto on järjestänyt keskustelutilaisuuden ja Vasemmistoliiton puolueosastot ovat allekirjoittaneet kaupunginosayhdistysten vetoomuksen.

Kaupunkilaisten tahdon luulisi kuitenkin olevan ideologioden ylittävä asia, ja ihmettelenkin muiden puolueiden passiivisuutta. Huomenna on uusi päivä – uusi päivä puolustaa kaupunkilaisten ylintä päätösvaltaa.

Tämä on yhteinen tie.

1 vastaus artikkeliin “Pro Kivinokka”

  1. Alue pitää säilyttää nykyisenlaisena mökki-ja virkistysalueena .
    Kivinokka on kaikkien Helsinkiläisten virkistysalue johon kaikilla vapaa pääsy.
    Ei asuntorakentamista , rikkoo alueen luonnonmukaisuuden ja vesilintujen pesimispuuhat Vanhankaupungin lahdella.

Kommentit on suljettu.