Ylpeys-viikko

2000-lukuun on mahtunut monen monta puheenaihetta – yksi merkittävistä on ollut vähemmistöjen ympärillä pyörinyt keskustelu. Puheet ja huolenpito niin kehitysvammaisten, suomenruotsalaisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien toteutumisesta ei kuitenkaan lopulta ole ikinä yltänyt maaliin, eli toteamukseen samankaltaisuudestamme erimuotoisina, erihaluisina (sic.) ja kaikki ilmaa hengittävinä elollisina. Moninaisuuden oivaltaminen on lopulta pelkästään ymmärrys siitä että olemme kaikki erilaisia. Kunnioittaminen ja sen kautta toisten ymmärtäminen tulee toivottavasti viimeistään tämän oivalluksen sivutuotteena.

Keskustelu vähemmistöistä ja enemmistöistä (sic.) on tietysti tietyissä konteksteissa tärkeää (valta-analyysit etc.). Kuitenkin nykyisenmuotoinen keskustelu, jossa meidät määritellään näiden osittain kuvitteellisten lokerointien perusteella (vertauksena tunnetuin kuviteltu yhteisö =kansalaisuus), on lähtökohtaisesti vääristelevä ja keskustelua hankaloittava. Ihmisten turha kategorisoiminen kun monesti tulee saneltuna.

Kysy ihmiseltä kuka hän on, ei mikä tietystä vaihtoehdosta hän on.
Toisten kunnioittamisen ja huomioon ottamisen aloittaminen on tulevina päivinä helppoa, viikonloppu kun kuhisee hyviä moninaisuutta arvostavia tapahtumia. Näistä huomionarvoisin on lauantainen Pride-viikon kruunaava Pride-kulkue sekä kulkueen jälkeinen puistojuhla.

”Helsinki Priden puistojuhla kerää Hakasalmen puistoon suuren joukon eri-ikäisiä, -kokoisia ja -näköisiä juhlijoita nauttimaan tärkeästä sanomasta, iloisesta yhdessäolosta, hyvästä musiikista, ruoasta ja kesästä kulkueen jälkeen klo 14-18. Tämän vuoden teema Tila näkyy ja kuuluu myös puistossa. Tavoitteena on ottaa Tila haltuun ja tehdä puistojuhlasta kaikille tapahtuma, johon on helppo ihan jokaisen tulla omana itsenään.”

Pride-kulkue lähtee Senaatintorilta, järjestäytyminen alkaa kello 12.
Nähdään meiningeissä!
Ollaan kaikki hei, ollaan!