Tiedote: Piilotettuja piirustuksia


Herttoniemen kirjasto on ainutlaatuinen. Ja tästä päivästä lähtien myös hitusen verran taiteellisempi. Tänään keskiviikkona 10. huhtikuuta on summittaisesti valittujen kirjojen väliin piilotettu lasten piirustuksia. Piirustukset ovat kirjojen lainaajille kiitosta hyvästä päätöksestä tarttua sivistykseen. Toivomme piirustusten ennen kaikkea piristävän löytäjiensä päivää ja samalla haluamme kannustaa heitä etsiytymään kirjojen pariin myös jatkossa.

Piirrokset ovat Herttoniemen alueen lasten ja nuorten tekemiä ja ovat kirjaston lailla uniikkeja sekä jo itsessään arvokkaita.

Tempaus on saanut innoituksensa aikaisemmin tänä vuonna toteutetusta, Riiko Sakkisen samantyyppisestä taiteellisesta teoksesta Rikhardinkadun kirjastossa. Sakkinen piilotti 5:n euron seteleitä 200:n kirjan väliin alleviivatakseen kirjojen ja lukemisen arvoa.

Tempauksemme taustalla on samainen ajatus, mutta lasten viesteillä toteutettuna: lukeminen ja kirjallisuuteen tutustuminen kannattaa aina!

Toiminnan taustalla ollut idea on saanut syntynsä Helsingissä. Tempaus on kevättalven aikana tosin ehditty toteuttaa kertaalleen jo Paimion kaupunginkirjastossa, jossa se herätti myönteistä innostusta. Kannustammekin kaikkia ympäri Suomen kopioimaan ja levittämään tempauksen ideaa!

Lisätietoa:

Kerttu Raittila, p. 040 930 9352

Henrik Nyholm, p. 040 775 3908