Halpaa tai kallista

Politiikka on vaihtoehtojen välistä kamppailua. Vasemmisto esittää elvytystä talouden kysyntävajeeseen ja perustaa päätöksenteon tutkittuun tietoon. Äänestä järjen puolesta. (Äänestysnumero #41 #Helsinki )

VIDEO: Halpaa tai kallista

Koulutuksesta ei saa missään tilanteessa leikata, ja lisäksi tutkintoaikojen rajoja pitää lieventää. Kouluttautuminen tulee olla mahdollista kaikissa elämäntilanteissa ja sen tulee pysyä maksuttomana kaikille.

Puolustusmäärärahat pitää kohdentaa entistä strategisemmin ja painottaa erityisesti ilmatorjunnan sekä tykistön toimintakykyä. Seuraava eduskunta päättää hornet-hävittäjien korvaajista. Ostos tulee tehdä yhteistyössä Ruotsin kanssa. Hyvä ja halpa vaihtoehto on ruotsalainen JAS Gripen hävittäjä. Nato on kallis ja riskialtis monella tapaa; se romuttaisi naapurussuhteita Venäjään ja vaatisi miljardien lisäpanostuksen sotatarvikkeisiin, -ylläpitoon ja -hankintoihin. Rahaa joka olisi pois muusta, sillä tuottoa ei näistä panostuksista saa.

Talous tarvitsee julkista elvytystä. Talous ei vedä ja jopa kotimainen kysyntä on karilla. Julkinen puoli on ainoa tilanteessa, joka voi tukea kysynnän kasvua riskittä. Elvytys pitää kohdistaa hyvinvointi- ja korjausvelan vähentämiseen. Elvytyksellä on suora yhteys työllisyystilanteeseen. Helmikuussa Rakennusliiton jäsenistä 24% oli työttömyyskassan jäseniä, nämä ovat henkilöitä jotka heti työllistyvät homekoulukorjausten tai uusien rakennustyömaiden syntyessä. Jokainen työpaikka tukee kotimaista kysyntää näiden työntekijöiden kulutuksen kautta. Elvytyksellä on konkreettista dynaamista vaikutusta.

VIDEO: Halpaa tai kallista