Ehdottomat viharyhmät liikkeellä

Tänään yöllä noin kello yhden aikaan arvostetun ravitsemusliikkeen edessä Vaasankadulla tapahtui ikävä yhteenotto. Kolme kaljun hiustrendin omaavaa miestä aiheutti agressiivisella käytöksellään rähinän jonka aikana myös kaasuttivat luvattomalla kaasusuihkeella paikallaolleita. Poliisi hälyytettiin paikalle ja kyseiset kolme tekijää saatiin kiinni. Tapahtuma aiheutti suurta mielipahaa ja pelkoa ravitsemusliikkeessä asioinneille kuten Vaasankadulla tapahtuma-aikaan kulkeneillekin.

Viharyhmien edustajat tuntevat olevan voimissaan anlaysoidessaan eduskuntavaalien tuloksia omasta näkökulmastaan. He miettivät, että voivat nyt toimia ”kansan mandaatilla” – olihan eduskuntavaaleissa äänivyöryn saneen puolueen näkökanta avoimesti ”Suomi kansallismielisille”.

Kysymys lieneekin, oliko muukalaisvastaisen populistipuolueen voitto rasististen mielipiteiden nostattamaa kannatusta? Politiikan tutkijat osaavat sanoa, että voitto oli syntynyt lopulta vahvasta vaihtoehtoisuudesta eli protestista,  ei niinkään poliittisista lupauksista tai rasistisesta retoriikasta. Paikallinen natsi ei tätä ymmärrä. Sanokaamme siis heille sen mitä he eivät ymmärrä.

Perussuomalaisten voitto eduskuntavaaleissa EI tarkoita kansan hyväksyvän viharyhmien näkemyksiä.

Perussuomalaisten voitto eduskuntavaaleissa EI tarkoita kansan hyväksyvän epätasa-arvoa ihmisten kesken.

Lopuksi paikallinen ilmoitus:
Natsit, rasistit ja muut käppänät – oppikaa elämään ymmärtäen ja arvostaen muita tai ulos Kalliosta.

Henrik Nyholm
Kallion Vasemmiston pj.

—————————
Kirjoitus on aikaisemmin julkaistu Kallion Vasemmiston blogissa